2022. május 18., szerda, Erik, Alexandra napja

Címke: Ramush Haradinaj

11 cikk 1/2 oldal

Megalakulhat a kormány Koszovóban

Megalakulhat a kormány Koszovóban, miután a Behgjet Pacolli vezette Szövetség az Új Koszovóért (AKR) hétfőn kilépett az Isa Mustafa eddigi kormányfő vezette koalícióból, majd csatlakozott a júniusi választást megnyerő csoportosuláshoz – közölte honlapján a Koha Ditore című pristinai napilap.

Franciaország nem adja ki Szerbiának Ramush Haradinajt

Elutasította a Szerbiában háborús bűnökkel vádolt Ramush Haradinaj volt koszovói miniszterelnök és lázadóparancsnok kiadatását Belgrádnak az ügyében eljáró francia fellebbviteli bíróság csütörtökön.

Haradinaj kiadatását kéri Szerbia

Rendkívüli ülést tartott a szerb kormány, amelynek egyetlen napirendi pontja a francia bíróság döntése, miszerint szabadlábra helyezték az egykori koszovói kormányfőt.

Egy szerb nagykövetség elfoglalását tervezik az albánok

Az albán diaszpóra amerikai vagy európai szerb diplomáciai képviseletek egyikének elfoglalását tervezi, hogy rákényszerítse Belgrádot a Ramush Haradinaj volt koszovói kormányfő elleni eljárás megszüntetésére – figyelmeztetett Ivica Dacic szerb külügyminiszter közleményében a biztonsági szolgálatok információira hivatkozva.

Új bizonyítékokat találtak a volt koszovói miniszterelnök ellen

Újabb bizonyítékokat szerzett a háborús bűnöket vizsgáló szerbiai ügyészség, amelyek kiegészítik a Ramush Haradinaj volt koszovói miniszterelnök, az 1998-99-es koszovói háború egyik gerillaparancsnoka ellen felhozott eddigi vádakat – közölte az ügyészség a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) csütörtöki híradójának beszámolója szerint.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.