2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: rajzfilm

10 cikk 1/1 oldal

Kubista száguldás

A Ruben Brandt tulajdonképpen egy másfél órába zsúfolt száguldás: szövevényes, sűrű anyagú film, amely nem hagy sok időt a pihenésre.

Bemutatták a Háry János-rajzfilm digitálisan felújított változatát

Befejeződött a Kodály Zoltán Háry János című daljátékához készült, egész estés rajzfilm digitális felújítása a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködésében; a felújított verzió díszbemutatóját hétfőn a Pesti Vigadóban tartották.

Egy kupac kufli a réten

Dániel András nagy sikerű kufli-mesekönyveiből készült rajzfilmsorozat egymás mellé illesztett epizódjait, az azokból összerakott matinémesefilmet nemrég mutatták be a magyar mozik.

Egy 1956-os albumot is bemutatnak a brüsszeli képregényfesztiválon

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeit feldolgozó, Budapest Angyala című képregényt is bemutatják a pénteken kezdődő háromnapos brüsszeli rajzfilm- és képregényfesztiválon több más magyar kiadvány mellett.

A mesefigurák titkos magánélete

Stílszerűen mondva kiszabadult a szellem a palackból: a Disney filmvászonra vinné Aladdin történetét, amelyből egykor nagy sikerű rajzfilmet készítettek.

A negyvenéves Lúdas Matyi és a munka dicsérete

Tárlattal emlékeznek meg az idén negyvenéves Lúdas Matyi című rajzfilmről és rendezőjéről, Dargay ­Attiláról. A kiállítás gyerekeknek, felnőtteknek is érdekes.

Ahol megnevettetnek egy istent

A Kecskeméti Animációs Filmstúdió munkatársai gyerekcsoportoknak is szívesen elmagyarázzák, hogyan kerülnek a képernyőre a rajzfilmek.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.