2022. augusztus 18., csütörtök, Ilona napja

Címke: Radnainé Fogarasi Katalin

10 cikk 1/1 oldal

Boross Péter: a múlt ápolása a nemzeti identitást erősíti

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) azért született, hogy a múlt ápolásával erősítse a nemzeti identitást, hiszen a múlt rekonstrukciója emlékeket ápol és kötődést teremt – fogalmazott Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke a pénteki, XIV. Országos Kegyelet és Emlékezet Konferencián.

Trócsányi: nincs nemzeti identitás emlékezet nélkül

Nincs nemzeti identitás emlékezet nélkül – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, a XIV. Országos Kegyelet és Emlékezet Konferencián tartott nyitóelőadásában.

Az előremutató nemzeti múlt

Életreítéltek címmel dokumentumfilmet mutat be a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) november negyedikén, a nemzeti gyásznapon.

Nemzeti emlékhelyet jelölő sztélét avattak az egri várban

Nemzeti emlékhelyet jelölő sztélét avattak az egri várban szombaton, az Egri Vár Napján. Az ünnepségen a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke úgy fogalmazott, hogy nem egy szokványos jelentőségű sztéléről van szó, hiszen kevés olyan jelentős esemény volt Magyarországon, mint az egri vár 1552-es dicsőséges védelme.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.