2024. március 1., péntek, Albin napja

Címke: radikális iszlamizmus

9 cikk 1/1 oldal

Dühös franciák

A vasárnapi első fordulóban a választópolgárok mintegy fele EU-ellenes, eurózóna-ellenes, elitellenes és antiglobalista politikusra fogja leadni szavazatát.

A szomáliai al-Shabaab kémkedés miatt megölt négy embert

Az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet fegyveresei nyilvánosan lefejeztek négy embert, akiket azzal vádoltak, hogy a szomáliai kormánynak, az Egyesült Államoknak és a szomszédos Kenyának kémkedtek – derült ki a kelet-afrikai ország lakosainak beszámolója alapján.

Theresa May elveti a „liberális intervenció” doktrináját

Theresa May brit kormányfő csütörtökön délután Philadelphiában elmondott beszédében elutasította a „liberális intervenció” politikáját más országokban, ám felhívta a figyelmet Oroszország és Kína magabiztosságára.

Orlando és a fanatikusok

A radikális iszlám hívei elvi okokból nem hajlandók megbékélni a homoszexualitással.

A migránsok kedvenc videói: lefejezés, csonkítás és pornó

Bevándorlók elhajigált telefonjai jutottak a köztévé birtokába. A készülékek tartalmai árulkodóak: iszlám hódító propaganda, kegyetlenkedések és nemi aktusok. Tulajdonosaik valószínűleg már Németországban vannak.

Radikalizálódástól tart a német alkotmányvédelem

Németországban a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) szerint sok menekült könnyű préda lehet a radikális iszlamizmus legerősebb helyi irányzata, a szalafizmus híveinek, és a menekültválság miatt növekedhet a szélsőjobboldali zavargások, valamint a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali csoportok közti összecsapások veszélye is.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.