2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: Radetzky laktanya

10 cikk 1/1 oldal

Megmenekülhet a Radetzky-laktanya?

A műemléket országos védettsége ellenére 2016 májusában kezdte el lebontani a külföldi hátterű tulajdonos, hogy új irodaházat építsenek az ingatlanból.

Műemlék helyére „palotát”

A Magyar Patrióták Közössége 2016-ban már az első bontások után tüntetést szervezett a műemlék lebontása ellen, majd végigkövették az ügyet.

Kezdődhet elölről a Radetzky kálváriája

A Radetzky-laktanya „nemzetünk I. kategóriás műemléke, eszmei jelentősége és egyedisége révén országos szinten kiemelkedő műemléki jelentőséggel bír”.

Buldózerstop

Multiék nem csak a tiltakozó lakosságra fütyültek, az sem hatotta meg őket, hogy a Radetzky-laktanya a monarchia korabeli építészet egyik utolsó emléke.

Jogerős ítélet a volt Radetzky-laktanya ügyében

Jogerősen is kimondta a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden, hogy a volt Radetzky-laktanya épülete műemléki védelem alatt áll; az ingatlanra kiadott építési engedély jogszabálysértő volt.

Leállítja az Radetzky-laktanya bontását a fővárosi kormányhivatal

Visszavonta a II. kerületi Bem téren álló Radetzky-laktanya építési-bontási engedélyét a fővárosi kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi hatósága, és elrendelte az építési-bontási munkák azonnali leállítását. A tulajdonos vállalat leállította a munkákat, amint megkapta az erről szóló határozatot.

Fászádizmus

A Bem téri Radetzky laktanyát műemléki védettsége ellenére lebontja és új irodaházat épít helyére a HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.