2019. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: pusztulás

14 cikk 1/2 oldal

Felelősöket keres a Nébih

Még az idén fény derülhet arra, hogy mi áll a megszokottnál nagyobb mértékű méhpusztulás mögött. A hatóság kiemelten kezeli az ügyet, eddig számtalan mintát vettek az érintett területeken.

Görcsbe rándulva

Sok méhész jelezte az elmúlt hetekben, hogy a napraforgó virágzásával egy időben a méhek egy része eltűnt a kaptárakból.

Pusztuló fák a siófoki parton

A hatalmas fűzfákon és környékükön mérgezésre utaló jelek láthatók, ezért az önkormányzat két, idén elpusztult fa ügyében a rendőrséghez fordult.

Vizsgálatot rendeltek el a méhpusztulások miatt

Vizsgálni fogják a vélt mérgezések környékén folytatott növényvédelmi technológiát, a rendelkezésre álló méhlegelők hatását és a méhcsaládok általános állapotát.

Pusztuló japán korallok

Az éghajlatváltozásnak a tengerekre gyakorolt ​​kedvezőtlen hatását megannyi jelenség igazolja, de talán az egyik leglátványosabb a korallzátonyok pusztulása.

Több mint 2000 hektár vetés pusztult ki Tolnában

Több mint kétezer hektáron pusztultak ki Tolna megyében őszi vetésű növények, a vetésterület túlnyomó részén ugyanakkor jó vagy közepes minőségű a búza, repce, árpa.

Gyorsul a fajok pusztulása

Már évek óta jelennek meg arról tanulmányok, hogy az emberiség közreműködése miatt eljött a hatodik tömeges kihalás.

Iskolapadba ültetik a méhészeket

Kötelező vizsgához köthetik a méhészek működését, mert az ágazatba tucatjával lépnek be nagyon alacsony képzettségű új szereplők – tudta meg a Magyar Idők.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.