2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: pulyka

6 cikk 1/1 oldal

Jól fogy a pulyka karácsony előtt

Magyar Pulykaszövetség becslése szerint az év végi hajrában akár 20-25 százalékkal is több pulykahúst adhatnak el az országban az idén a tavaly decemberi időszakhoz képest.

A főzőkanál poétái

Jót tesz léleknek, testnek; reményt és biztonságot és magabiztosságot és életerőt ad, ha tudjuk, jó főzőasszony ügyködik közelünkben.

Pulykaszövetség: stabil az ágazat helyzete, csökkent a felvásárlási ár

Stabil a pulykaágazat helyzete, hirtelen ármozgás nem valószínű, a megnövekedett élőállat kínálat miatt kilogrammonként 8-10 forinttal, 370 forintra csökkent az élőpulyka felvásárlási ára a tavalyihoz képest – közölte a Magyar Pulykaszövetség az MTI-vel.

Több pulyka- és csirkehús fogy

Leszámolt a madárinfluenzával a hazai baromfipiac, a termelés hosszú idő után októberben ismét visszaállt eredeti szintjére.

Jót tett az áfa csökkentése a pulykahúsnak

Az általános forgalmi adó január elsején bevezetett csökkentése jótékonyan hatott a belső keresletre, a madárinfluenza azonban alaposan visszavetette a fejlődést.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.