2023. március 25., szombat, Irén, Írisz napja

Címke: ptk

10 cikk 1/1 oldal

Több ezer kft.-re kerülhet lakat az országban

Az átrendeződés oka, hogy március 15-én lejárt az a határidő, amelyet az új polgári törvénykönyv végrehajtási szabálya a törzstőke felemelésére előírt.

Önkéntesek tesztelik a polgári törvénykönyvet

A Kúria irányításával vizsgálják bírók az új polgári törvénykönyv (Ptk.) alkalmazásával kapcsolatban az ítélkezési gyakorlatban felmerülő problémákat, jogértelmezési nehézségeket – nyilatkozta Kovács Zsuzsanna, a munkálatok összefogásával megbízott kúriai bíró az MTI-nek.

Helyettes államtitkár a zálogjog-érvényesítésről

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) szerint önálló zálogjogot csak ingatlanon lehet érvényesíteni, és a jogosulti oldalon csak pénzügyi intézmény állhat – hívta fel a figyelmet az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára a 13. Magyar Jogászgyűlés második napján tartott pénteki előadásán Balatonalmádiban.

Leghosszabb tavaszi ülését fejezi be a parlament

Tavaszi ülésszakának eddigi leghosszabb ülését fejezi ma be az Országgyűlés, a képviselők egyebek mellet a két éve elfogadott polgári törvénykönyv (Ptk.) módosításáról is tárgyalnak.

Új szabályok segítenék a hitelezést

Élénkítené és biztonságosabbá tenné a hitelezést a kormányzat, ezért még az idén módosítják a polgári törvénykönyv érintett szabályait.

Haladékot kapnak a civilek

A Fidesz egy évnyi határidő-halasztást kezdeményez a civil szervezetek esetében, hogy megfeleljenek az új polgári törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseinek.

Átszabják a Ptk.-t a csok érdekében

Hamarosan módosul a polgári törvénykönyv (Ptk.) annak érdekében, hogy a bankrendszer nagyobb kedvvel tudjon jelzáloghiteleket kihelyezni. Ezáltal végső soron a hitelfelvevő ügyfelek is kedvezőbb ajánlatokat kaphatnak – hangzott el egy tegnapi szakmai háttérbeszélgetésen.

Kft.-k, fontos határidő közeleg!

Hamarosan, március 15-én lejár az új polgári törvénykönyv (Ptk.) megemelkedett tőkekövetelményekkel kapcsolatos türelmi ideje, amellyel a kft.-k minimális alaptőkéje végérvényesen a korábbi követelmények hatszorosára emelkedik.

Lázár: az új Ptk. felülvizsgálatát is javasolni fogja a kormány

A 2013-ban hatályba lépett polgári törvénykönyv (Ptk.) felülvizsgálatát is javasolni fogja a kormány az Országgyűlésnek a tavaszi ülésszakon – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.