2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: protestantizmus

8 cikk 1/1 oldal

Túl vagyunk a reformáción

Vajon hogy ünnepelhettek az evangélikus egyház fellegváraiban, Dániában, Svédországban és Norvégiában, ahol a felsorolás sorrendjében vezették be a templomi melegházasságot?

Tovább tartanak nyitva a temetők

Hosszabb nyitvatartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők mindenszentek és halottak napja alkalmából a hét végéig.

Nemzetmegtartó erő volt a protestantizmus

Nemzetformáló és nemzetmegtartó erő volt a protestantizmus. A reformáció nélkül a magyar nyelv sem feltétlenül maradt volna fenn – hangsúlyozta Hafenscher Károly.

Fórum a debreceni diákok nyugat-európai protestáns kapcsolatairól

A Debreceni Egyetem (DE) és Németország, Hollandia, valamint Svájc több évszázados protestáns kapcsolatairól rendeztek ünnepi tanácskozást a reformáció 500. évfordulója alkalmából szerdán a felsőoktatási intézmény aulájában.

A latin térségben a protestantizmus hódít

Nyugaton a szekularizáció miatt fordulnak el a hívek a katolikus egyháztól, Dél-Amerikában teljesen más kérdések miatt csökken rohamosan a katolikusok száma.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.