2023. december 5., kedd, Vilma napja

Címke: Prima Primissima-díj

11 cikk 1/2 oldal

Megállapodott az útján a vándor

Csütörtökön ünnepelte a 65. születésnapját, de egy héttel korábban is kijárt a köszöntés Magyar Zoltánnak, aki Prima Primissima Díjat vett át a Művészetek Palotájában.

Átadták a 2018-as Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában 16. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott gálaesten.

Tordy Géza 80 éves

Tordy Géza Kossuth-díjas színész, rendező, a nemzet színésze május 1-jén ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

Nem angyalok, de taníthatók

A Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola legfőbb szándéka, hogy nyolc év alatt megalapozzák és felépítsék tanulóik önbecsülését.

Megtisztítani a belső portól

Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester hétfőn este a Bolsoj Színház szólistáit vezényelte az Erkel Színházban megrendezett operagálán.

Ők lehetnek az idei Prima Primissimák

Idén tizennegyedik alkalommal adják át a Prima Primissima Díjakat, amelyek jelöltjeit sajtótájékoztatón jelentette be Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. A Demján Sándor által alapított, négy éve az OTP Bank által fenntartott díj az erkölcsi elismerés mellett jelentős anyagi támogatást is jelent: tíz kategóriában harminc díjazott összesen 250 millió forintot kap, a junior és megyei primák pedig további 130 kitüntetést kapnak, a vele járó összesen több mint 150 millió forint pénzdíjjal.

Soproni Tavaszi Napok: kulturális programok egy hónapon át

Március 11-én, a világzenét játszó Söndörgő együttes fellépésével kezdődnek Sopronban a Tavaszi Napok. A fesztivál programkínálatában a koncerteken túl, többek között színházi produkciók, kiállítások szerepelnek, és most először a WAMP design vásár is Sopronba költözik – tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t.

„Több irányba is lehetünk nyitottak”

Kodolányi Gyula író, költő, műfordító, esszéista, szerkesztő több évtizedes munkásságával bizonyította, hogy fontos helyet foglal el a magyar szellemi életben.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.