2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: preferenciák

9 cikk 1/1 oldal

Ez a tendencia: erősödő Fidesz, gyengülő Jobbik

Továbbra is a teljes felnőtt magyar népesség 38 százaléka szimpatizál a Fidesz–KDNP-vel, ez az adat körülbelül hárommillió kormánypárti választópolgár létét feltételezi.

Erős kormánypártok, gyenge ellenzék

A legfrissebb, pártpreferencia-kutatás szerint egy most vasárnapi választáson a teljes népesség 36 százaléka adná szavazatát a kormányzó pártokra.

Medián: 60 százalékot kapna a Fidesz

Utoljára 2011-ben volt ilyen, hogy a szavazókorú népességben a kormánypárt egyetlen hónap alatt négy százalékot javítva elérte a negyven százalékot.

Tovább nőtt a Fidesz népszerűsége

A Tárki adatai szerint a teljes népesség körében a Fidesz–KDNP tábora a júliusi 35 százalék után 39 százalékra, a pártválasztók között pedig 55 százalékról 59 százalékra nőtt.

A Mediánnál is elsöprő fölényben a Fidesz

A közvélemény-kutató cég szerint az adatokra Orbán Viktor személyes népszerűsége nagy hatással van, amely 5 százalékos erősödés után 49 százalékon áll.

A Tárkinál is fölényesen vezet a Fidesz

A valamilyen pártot választó szavazók több mint fele a Fidesz-KDNP-re voksolna ha most lennének a választások – olvasható a hétfőn közzétett felmérésben.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.