2021. április 20., kedd, Tivadar napja

Címke: praxis

10 cikk 1/1 oldal

Már érkeznek a megemelt egészségügyi fizetések

A most érkező 8 százalékos emelés után a kormány 2019-ben is ugyanennyivel tervezi növelni az ápolók keresetét, így bérük 2016 és 2019 között összesen 65 százalékkal lehet több.

Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

A háziorvosoknak és fogorvosoknak kiírt, megnövelt keretösszegű letelepedési pályázat célja, hogy betöltsék a több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxist – mondta Kőrösi László, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap főosztályvezető-helyettese az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Folytatódhat az egészségügyi alapellátás-fejlesztési modellprogram

A kormány az idei évre biztosítani fogja az egészségügyi alapellátás-fejlesztési modellprogram folytatásához szükséges forrásokat – jelentette be az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár szerdán a témában rendezett szakmai konferencián, Budapesten.

Rétvári Bence: 22 milliárd jut a háziorvosok praxisfejlesztésére

A kormány a háziorvosi praxisok informatikai hátterének fejlesztését kiemelten fontosnak tartja, ennek megfelelően kezeli és jelenleg is számos formában támogatja – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György kérdésére.

Nyolcszáz háziorvos mehet nyugdíjba

A háziorvosi szakma elöregedett, a doktorok átlagéletkora meghaladja az 56 évet, a praxisok 39 százalékában pedig olyan doktorok látják el a betegeket, akik elmúltak 60 évesek.

Hatvannégy orvos nyert a praxispályázaton

Nyolcvanegy pályázatot nyújtottak be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által meghirdetett háziorvosi letelepedési, illetve praxisvásárlási program keretében, a pályázók közül hatvannégyen kötötték meg a támogatáshoz szükséges szerződést még az év vége előtt.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.