2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: poszt

51 cikk 1/6 oldal

Távozik posztjáról a budapesti rendőrfőkapitány

Szeptember végén távozik posztjáról a budapesti rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor, akinek vezetői kinevezését saját kérésére vonta vissza a belügyminiszter – tudatta a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel.

Egy ingatag építmény ereje

A könyörtelenség Ibsen drámájában is kódolva van, de a kegyetlenséget itt saját bőrén tapasztalhatja meg a néző is, a színész is, és ez az attitűd egyfajta esztétikai irányt is megrajzol.

A kolozsvári magyar színház Ibsen-előadása lett a legjobb a POSZT-on

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Rosmersholm című darabjának színpadra állítása lett a legjobb előadás a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait szombaton a fesztivált záró gálaesten adták át Pécsen, a Kodály Központban.

Operett és agitációs dráma

Igazi műfajkavalkád jellemezte a POSZT ötödik és hatodik napját: volt agitatív politikai színház, operett és görög dráma újrafogalmazva, vidéki és határon túli előadókkal.

Harcolni a Natasák ellen

Színésznek készült, az egyetemen Viktor Rizsakovtól tanult rendezést Ilja Bocsarnikovsz, aki másodszor rendezett a Debreceni Csokonai Nemzeti Színházban.

Kaukázusi maraton Pécsett

Bertolt Brechttel és Henrik Ibsennel indult a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) fővárosi, vidéki és határon túli előadókkal.

Megkezdődött a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó

Megkezdődött csütörtökön a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A seregszemle a versenyprogram tizennégy előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 7. és 16. között a baranyai megyeszékhelyen.

A salamoni döntés Pécsett

Kortárs magyar dráma nem szerepel a jövő csütörtökön rajtoló 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) programjában.

Fekete Péter: a POSZT-nak továbbra is Pécsett van a helye

Bár sokszor felmerül, hogy megrendezhető lenne máshol is, amíg jól működik, a POSZT-nak továbbra is Pécsett van a helye - hangsúlyozta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Budapesten.
51 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.