2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: porosenko

55 cikk 1/6 oldal

Átrendeződhetnek az erőviszonyok Európában

Bár 2017-ben és 2018-ban a legnagyobb nyugati EU-tagállamokban már lebonyolították a választásokat, Európa idén sem marad adós az EU és hazánk szempontjából egyaránt fontos választásokkal.

Porosenko döntött a hadiállapotot illetően

Az államfő leszögezte: azon az elvi állásponton van, hogy nem zavarhatja meg a jövő márciusban sorra kerülő elnökválasztás kampányát a hadiállapot.

Lappangó konfliktus tört a felszínre

A geostratégiailag mind Ukrajna, mind Oroszország szempontjából kulcsfontosságúnak számító Azovi-tengeren vasárnap kirobbant feszültség már régóta a levegőben volt.

Erdogan párbeszédre szólította fel Putyint és Porosenkót

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán telefonon keresztül is párbeszédre szólította Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán államfőt a Kercsi-szorosnál vasárnap történt katonai incidenst követően – közölte a török elnöki hivatal.

Ukrajnában hadiállapotot hirdetett az elnök

A kijevi parlament jóváhagyását követően szerda reggeltől, harmincnapos időtartamra léphet életbe Ukrajnában a hadiállapot, amelyet Petro Porosenko elnök jelentett be.
55 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.