2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: popkultúra

6 cikk 1/1 oldal

Castro a konyhában

A filmipar és a populáris kultúra taszítja az átlagosat, mégsem tudna megélni a tiszta szívű, makulátlan karakterekből, hiszen egy idő után még körítéssel is unalmassá válnak.

Búcsúszimfónia a popkultúrához

A popkultúra minden szegmense hangszerré változik Steven Spiel­berg legutóbbi filmjében, hogy egy hatalmas nagyzenekart alkotva zengje önnön virtuális dicsőségét.

Régi idők mozija

A gondosan és logikusan szerkesztett kötetben a magyar filmgyártás korszakai kronologikus sorrendben követik egymást a némafilmtől egészen a Saul fia Oscar-díjáig.

A popkultúra mint vizsgálati tárgy

„…a tömegmédiumok által forgalmazott termékek is produktív megoldásokkal élnek, valamilyen esztétikai ideológia alapján történő előzetes lebecsülésük ezért legalábbis kétséges.”

Angyal az égben

A 89 éves korában eltávozott Sir Roger Moore-nak számos ikonikus karaktert köszönhetünk, ráadásul egy félig magyar filmben játszotta egyik utolsó szerepét.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.