2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: polgárőrök

10 cikk 1/1 oldal

Segédmotorokat és laptopokat kaptak a polgárőrök

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 37 segédmotor-kerékpárt, a Magyar Telekom Nyrt. pedig 27 laptopot adományozott az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) egyesületeinek.

Fokozott rendvédelem az adventi időszakban

Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség az ünnepi időszakban a bevásárló- és üzletközpontokra, az alkalmi kirakodóvásárokra, a piacokra, pályaudvarokra.

Országos polgárőr környezetvédelmi konferencia Szombathelyen

A polgárőrségnek nemcsak a közrend és közbiztonság fenntartása, valamint a bűnmegelőzés területén vannak fontos feladatai, a civil szervezet kétezer egyesülete és 56 ezer fős tagsága révén aktívan bekapcsolóik a hazai környezet- és természetvédelem munkájába – mondta Erdős Viktória az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) alelnöke pénteken a szervezet országos környezetvédelmi konferenciáján Szombathelyen.

Polgárőrök derítik fel a parlagfüvet

A Baranya megyei polgárőrök már nemcsak a földön, hanem a levegőből is képesek a parlagfüves területek felderítésére, a rendőrök munkájának segítésére. Ehhez két siklóernyős trike, drón és egy gyrocopter is rendelkezésükre áll – derült ki az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) pogányi repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján.

Életet mentettek a polgárőrök és a körzeti megbízott Herencsényben

Három embert mentett ki a körzeti megbízott és két polgárőr társa egy lángoló családi házból Herencsényben, nem sokkal a födém beszakadása előtt – tájékoztatta vasárnap a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Halottak napja – A rendőrség fokozott óvatosságot kér a temetőkbe látogatóktól

A rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését és fokozott óvatosságra kéri őket – mondta Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón szerdán Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.