2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: polgárháború

120 cikk 1/12 oldal

A szakértők felelőssége

A szakértők szerepe egy ilyen korban fontossá válik. Egy téves vélemény, rossz gondolat vagy éppen szándékos félrevezető manőver szép lassan polgárháborús helyzetbe tud sodorni államokat.

Aszad már nincs elszigetelve

Múlt héten az Egyesült Arab Emírségek jelezte, újranyitotta a 2012 elején bezárt nagykövetségét Damaszkuszban, egy nappal később pedig Bahrein is tudatta, hogy követi az olajban gazdag monarchia lépéseit.

A szíriai harcokban 2018-ban csaknem 20 ezer ember vesztette életét

A szíriai harcokban 2018-ban csaknem 20 ezer ember vesztette életét, de a lassan nyolc éve húzódó polgárháború kezdete óta ennek az évnek a mérlege tekinthető a legalacsonyabbnak – közölte hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Újabb tömegsírra bukkantak a szíriai Abu-Kemál mellett

Több száz ember földi maradványaira bukkantak a kelet-szíriai Abu-Kemál városa mellett feltárt hét tömegsírban; a város korábban sokáig az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellenőrzése alatt állt – jelentette szerdán a SANA szíriai állami hírügynökség.

Visszatért a nyugalom a jemeni polgárháború által sújtott Hodeidába

Visszatért a nyugalom kedden a jemeni húszi lázadók által ellenőrzött Hodeida kikötővárosba, miután az éjjel heves harcok dúltak a Szaúd-Arábia vezette koalíció és a felkelők között – közölték helyi lakosok az AFP francia hírügynökséggel.
120 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.