2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: PM

141 cikk 1/15 oldal

Megalapozott a növekedés

A kormányzat szerint stabil alapokon áll a gazdaság, belső okai nem lehetnek az esetleges lassulásnak, ugyanakkor vannak nemzetközi bizonytalanságok, amelyekre fel kell készülni.

Az elemzők évek óta nagyon rosszul teljesítenek

Piaci elemzők és nemzetközi szervezetek is kishitűnek bizonyultak, 2017 őszén előrejelzéseikben messze alulbecsülték Magyarország tavalyi gazdasági növekedését.

A vártnál is jobb a teljesítmény

2018 harmadik negyedévében 5,2 százalékkal bővült a gazdaság, így a tavalyi első három negyedévben 4,9 százalék volt a GDP bővülése, ami az év egészében 4,6 százalékot érhet el.

A Világbank is gyorsabb bővülést vár hazánkban

Már az összes jelentős nemzetközi szervezet javította Magyarország 2018-as gazdasági növekedésének mértékét – közölte szerdán a Pénzügyminisztérium (PM).

Pénzügyminisztérium: versenyelőny az alacsony társasági adó

Az adószerkezet átalakításával megfelel az ország annak az elvárásnak, hogy a tőke- és munkajövedelmeket terhelő adók csökkentése mellett a forgalmi típusú adók irányában nőjenek a terhek – mondta a Világgazdaságnak a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Izer Norbert a lap hétfői számában megjelent interjúban kitért arra is, hogy a kabinet nem lát okot az általános áfa-csökkentésre, azt ugyanakkor a befektetők visszaigazolták: versenyképességi előny, hogy Európában nálunk a legalacsonyabb a társasági adó kulcsa.

Erősödik az állam finanszírozása

2019-ben is elsősorban a forintpiacról akarja biztosítani a lejáratok fedezetét és az állam működéséhez szükséges forrásokat az adósságkezelő.
141 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.