2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: PIM

39 cikk 1/4 oldal

Demeter Szilárd a PIM élén

Demeter Szilárd írót bízta meg a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) ideiglenes főigazgatói tisztségének ellátásával Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere.

Demeter Szilárd író a PIM ideiglenes főigazgatója

A Petőfi Irodalmi Múzeum végleges főigazgatói pályázata nyilvános, annak elbírálása után kerül sor a vezetői tisztség betöltésére – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében.

Ócska lavórok

A száz éve született Mándy Iván szobákról, régi lakókról, leesett kilincsről szóló Séta a sötétben című novellájában írja: „Visszahelyeztem.”

Az álkereszténység kora

Egészen meglepő, hogy a kultúrharc körül fellobbant viták során magukat középjobboldalinak, nemzetinek és kereszténynek mondó személyek a liberális és szocialista oldal mellé álltak.

Juhász Ferenc szaltója

A kiállítás több mint száz felvétele, mely a PIM fotógyűjteményéből és családi albumok mélyéről került elő, megőrzi az utókornak Ottlik kisfiús mosolyát és Juhász Ferenc szaltóját.

Összeülnek a Fidesz meghatározó kultúrpolitikusai

„Eredmények és célok” címmel kerekasztal-beszélgetést szervez holnap az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkárainak részvételével.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.