2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja

Címke: pilótaképzés

7 cikk 1/1 oldal

Engedély a toronyból

A légitársaságok között óriási a verseny, már nem ritka a közel 19 órás repülőút sem. A pilóták egyre szigorúbb kiképzést kapnak, hiszen a monstre utak komoly szellemi, fizikai erőfeszítést kívánnak.

Öt egyetemmel kötött megállapodást a Wizz Air

Öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság kedden Budapesten, a pilóták utánpótlása érdekében.

Startra kész a pilótaképzés Debrecenben

Megkezdődött az oktatók felkészítése a Debreceni Egyetem (DE) angol nyelvű hivatásos repülőgépvezető képzésére, amely várhatóan a 2017/18-as tanévben indulhat el – közölte az egyetem sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Több száz pilótára lesz szükségük a légicégeknek

Repülőgép-szimulátoron gyakorolnak a jövő pilótái a Műegyetem kétéves posztgraduális képzésén. A pilótaképzés drága, több tíz millió forintba kerül, míg egy jelölt önállóan vezethet utasszállító gépet. A légitársaságoknak eközben egyre több kapitányra, másodtisztre lesz szükségük.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.