2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: pilinszky jános

7 cikk 1/1 oldal

Szelídített indulatok karácsonykor

Lassan minden a testi szükségletekről és a megvásárolható hedonista élvezetekről szól, hamis „szeretetünnep” kampánnyal fedve a valóságot.

Vasvilla

Bármennyire kedvenc lett az egész országot átcsatangoló idős nőstény medve, a történetnek aligha lehet más vége, mint amit Pilinszky Fabulájában olvasunk.

Angyalok citeráján játszó

Kevesen részesülnek a kék madár érintéséből, kevesen képesek a Fény tündérének követésére, csak néhányról tudunk: Kosztolányi, Weöres, Pilinszky, Dsida.

Álomgyilkosság és besározás

Vajon mit akarhat a Momentum az ügynökaktákkal? Az újabb népszavazási téma előhozatalának célja tehát várhatóan nem lehet más, mint a botrányokozás.

„Pilinszkyt el kell táncolni!”

Sepsi Enikő irodalomtörténész, műfordító szerint Pilinszky művei nem csupán esztétikailag, hanem egzisztenciálisan hatnak az emberekre,

Prózában elbeszélt költészet

Különös és különleges írások gyűjteménye a könyv. Pilinszky prózai műveit általában belengi egy nagyon távoli, nehezen aposztrofálható idegenség.

Szakrális témájú kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Ars Sacra Debreceniensis címmel szakrális témájú kiállítás nyílt csütörtökön a Várkert Bazárban a katolikusok Debrecenbe történő visszatérésének háromszázadik évfordulója alkalmából, az Ars Sacra fesztivál programsorozatának részeként.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.