2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: pihenőnap

8 cikk 1/1 oldal

Önkéntes vasárnapi boltzár jöhet

Beleegyeznének a nagyobb kereskedelmi vállalatok a kormány azon elképzelésébe, miszerint a jövőben havonta két szabad hétvége járna a bolti alkalmazottaknak.

Nagypéntek miatt büntetnék a dolgozókat

Elsősorban a termelői szektorban rendelné be több cég nagyszombatra a munkavállalóikat a nagypénteki munkaszüneti nap ellensúlyozására – értesült a Magyar Idők.

Szabad szombat is jár a bolti dolgozóknak

Öt pontból álló javaslatcsomagot dolgoz ki a Fidesz-frakció a kiskereskedelemben alkalmazott munkavállalók helyzetének javítására.

Pozsonyi boltzár?

Szlovákiában a szakszervezetek éppen most követelik, vezessék be, hogy az ünnepeken kötelezően zárva legyenek a boltok.

Több jogszabályt érint a pihenőnap eltörlése

A vasárnapi boltzár feloldásával számos jogszabály és az ezekhez kapcsolódó joggyakorlat is megváltozhat. A kötelező pihenőnap eltörlése 57 ezer kiskereskedelmi cég működését érintheti.

Mentőöv érkezhet a munkavállalóknak

Visszatérhetnek az éjjel-nappali üzletek és a turisztikai övezetekben is szabad lesz a hétvégi árusítás. Az új intézkedések enyhíthetik a munkavállalók kiszolgáltatottságát.

Két négynapos hétvége lesz jövőre

Két négynapos hétvége következik az előttünk álló esztendőben; a március 15-i nemzeti ünnepet és a mindenszentek napját megelőző november 1-jét szabadnap előzi meg.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.