2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Picasso

15 cikk 1/2 oldal

Mégsem került elő az ellopott Picasso-kép

A holland NOS televízió közölte, hogy tréfa áldozata lett Mira Feticu román származású holland írónő, aki azt hitte, hogy egy hat éve ellopott Picasso-festményt talált meg Romániában.

Értékes festményt találtak elásva Romániában, vélhetően az ellopott Picasso-képet

Holland állampolgárok rendkívüli értékes festményt találtak a romániai Tulcea megyében elásva – közölte vasárnap a News.ro hírügynökség. Vélhetően a rotterdami műcsarnokból román műkincsrablók által 2012-ben ellopott hét nagy értékű festmény egyikéről, Picasso Harlequin fej című alkotásáról van szó.

A művész, aki megelőzte Picassót

Állítólag Picassóhoz kötődik a kijelentés, miszerint „ha két grafikus neve marad fenn az utókornak a XX. századból, a másik én leszek, ha csak egy, az Szalay Lajos lesz”.

DiCaprio egyik Oscar-szobrát is lefoglalták egy gigantikus sikkasztási ügyben

Leonardo DiCaprio amerikai színész ajándékba kapott tárgyait, köztük Picasso- és Basquiat-festményeket, valamint Marlon Brando Oscar-szobrát is lefoglalják az amerikai hatóságok egy nagyszabású nemzetközi akció részeként, amelyben milliárd dolláros nagyságrendű elsikkasztott malajziai közpénzt próbálnak visszaszerezni.

A széttört Egész darabkái

Szeptember 11-ig látható a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Pinceműhelyben a 100 éves a DADAizmus, a stúdió Taliándörögdön szervezett művésztelepén született munkákat kiállító tárlata.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.