2023. január 30., hétfő, Martina napja

Címke: petrobras

12 cikk 1/2 oldal

Első éjszaka

Luiz Inácio Lula da Silva, a volt brazil elnök megkezdte korrupcióért és pénzmosásért 12 év és egy hónapos büntetése letöltését. A börtönből indul az októberi elnökválasztáson.

Újabb vádemelési javaslat a két brazil exelnök ellen

A brazil főügyész szerdán, 24 óra leforgása alatt már másodszor kért újabb vádemelést Luiz Inácio Lula da Silva és Dilma Rousseff volt államfők ellen, ezúttal az igazságszolgáltatás akadályoztatása miatt is felelősségre akarja őket vonni.

Börtönbüntetésre ítélték első fokon a volt brazil államfőt

Kilenc és fél év börtönbüntetésre ítélte első fokon szerdán egy bíróság Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfőt a részben állami Petrobras olajvállalat keretein belül kialakított, bonyolult vesztegetési rendszerben való érintettsége miatt – jelentették hivatalos források.

Repülőbalesetben elhunyt a korrupciós ügy bírója

Repülőgép-balesetben meghalt csütörtökön a brazil legfelsőbb bíróság egyik bírája, aki központi szerepet játszott a vezető politikusokat, köztük az államfőt, valamint a gazdasági elit tagjait is fenyegető Petrobras korrupciós ügy nyomozásában.

Lemondott a brazil sportminiszter öt hónappal a riói olimpia előtt

Benyújtotta lemondását George Hilton brazil sportminiszter, akinek helyét átmenetileg Ricardo Leyser, a tárca magas rangú tisztségviselője veszi át – közölte helyi idő szerint szerdán a belpolitikai válságba süllyedt latin-amerikai ország elnöki hivatala csupán öt hónappal a riói nyári olimpia előtt.

Kocsimosás

„Ez az esemény egyszer s mindenkorra megváltoztatja Brazíliát.” A lavina elérte a volt elnököt, Lulát is, és valószínűleg utódját is magával ragadja.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.