2019. március 26., kedd, Emánuel napja

Címke: Petro Porosenko

146 cikk 1/15 oldal

A showman megelőzte Timosenkót az ukrán elnökjelöltek népszerűségi listáján

Első helyre tört elő az ukrán elnökjelöltek népszerűségi listáján Volodomir Zelenszkij showman, komikus színész, nagyon kis fölénnyel ugyan, de maga mögé utasította az eddig szilárdan vezető Julija Timosenko Haza-párti volt miniszterelnököt – derült ki a Rejting közvélemény-kutató csoport legfrissebb, az UNIAN ukrán hírügynökség által csütörtökön ismertetett felméréséből.

Petro Porosenko lendületbe jött

Ősszel jobbára hat százalék körül mérték Porosenkót, mára megduplázódott a támogatottsága. A legújabb adatok szerint a biztos választók táborában Julija Timosenko támogatottsága a legnagyobb.

Porosenko felszólította a világ összes ortodox egyházát

Az autokefál ukrán ortodox egyház elismerésére szólította fel a világ többi ortodox egyházát Petro Porosenko ukrán államfő hétfőn, miután Kijevben a karácsonyi liturgia keretében bemutatták a híveknek az Isztambulból odavitt tomoszt, azaz az ukrán egyház önállóságát kimondó iratot.

Független az ukrán ortodox egyház

Moszkva heves bírálatokat fogalmazott meg, miután a hétvégén Kijevben megalakult az egységes, a moszkvai patriarchátustól független ukrán ortodox egyház.

Porosenko ismét üzent Putyinnak

Petro Porosenko ukrán elnök a Fox News amerikai televíziónak adott interjújában Vlagyimir Putyin elnöknek azt üzente, hogy az ukrán haditengerészek ellen a Kercsi-szoros közelében végrehajtott orosz támadás nem egy szimpla határincidens volt, miként azt Moszkva igyekszik beállítani, hanem háborús cselekmény.

Porosenko a moszkvai patriarchátus vezetőjének segítségét kérte

Petro Porosenko ukrán elnök Onufrijhoz, az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű „szárnyának” vezetőjéhez fordult azzal a kéréssel, hogy járjon közben az orosz félnél a Kercsi-szoros közelében történt támadásban elfogott és letartóztatott ukrán haditengerészek kiszabadítása érdekében – hozta nyilvánosságra vasárnap az elnök sajtószolgálata.

Elnök maradhat-e Petro Porosenko?

Már kitűzték az elnökválasztás időpontját, de elnézve a hadiállapotot és a belpolitikai felfordulást, nem lehet mérget venni arra, hogy 2019. március 31-én valóban az urnákhoz járulhatnak a szavazók.

Ukrán határstop az oroszoknak

Moszkva nem kíván reagálni a nyilvánvaló provokációra, ahogy az orosz fővárosban fogalmaztak: ha viszonoznák a kijevi lépést, abba bele lehetne őrülni.
146 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.