2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Petro Porosenko

146 cikk 1/15 oldal

Független az ukrán ortodox egyház

Moszkva heves bírálatokat fogalmazott meg, miután a hétvégén Kijevben megalakult az egységes, a moszkvai patriarchátustól független ukrán ortodox egyház.

Porosenko ismét üzent Putyinnak

Petro Porosenko ukrán elnök a Fox News amerikai televíziónak adott interjújában Vlagyimir Putyin elnöknek azt üzente, hogy az ukrán haditengerészek ellen a Kercsi-szoros közelében végrehajtott orosz támadás nem egy szimpla határincidens volt, miként azt Moszkva igyekszik beállítani, hanem háborús cselekmény.

Porosenko a moszkvai patriarchátus vezetőjének segítségét kérte

Petro Porosenko ukrán elnök Onufrijhoz, az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű „szárnyának” vezetőjéhez fordult azzal a kéréssel, hogy járjon közben az orosz félnél a Kercsi-szoros közelében történt támadásban elfogott és letartóztatott ukrán haditengerészek kiszabadítása érdekében – hozta nyilvánosságra vasárnap az elnök sajtószolgálata.

Elnök maradhat-e Petro Porosenko?

Már kitűzték az elnökválasztás időpontját, de elnézve a hadiállapotot és a belpolitikai felfordulást, nem lehet mérget venni arra, hogy 2019. március 31-én valóban az urnákhoz járulhatnak a szavazók.

Ukrán határstop az oroszoknak

Moszkva nem kíván reagálni a nyilvánvaló provokációra, ahogy az orosz fővárosban fogalmaztak: ha viszonoznák a kijevi lépést, abba bele lehetne őrülni.
146 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.