2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: Petro Poro­senko

20 cikk 1/2 oldal

Szakértő: a hadiállapot bevezetésével az ukrán elnök szabad kezet kap

A Kercsi öbölben történt orosz-ukrán incidens miatt szerdán Ukrajna tíz megyéjében hadiállapot lép életbe, ezzel Petro Porosenko ukrán államfő, aki egyben a hadsereg főparancsnoka is szabad kezet kap – mondta az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont főmunkatársa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Porosenko szerda reggeltől vezeti be a hadiállapotot

A hadiállapot szerdán közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor lép életbe Ukrajna egész területén – közölte Petro Porosenko ukrán elnök hétfői televíziós beszédében.

Merész elképzelésekkel állt elő Petro Porosenko

Petro Porosenko ukrán államfő azzal a felhívással fordult az Európai Unió tagállamaihoz, hogy vegyenek védnökségük alá egy-egy konkrét donyec-medencei várost a fegyveres konfliktus övezetében, amelynek helyreállítását magukra vállalják.

Fellélegezhetnek Kárpátalján

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség nyilatkozatban üdvözölte, hogy Petro Porosenko ukrán elnök szerdán visszavonta azt a törvénymódosító javaslatát.

Heves szócsata az új ukrán oktatási törvény körül

Közös nyilatkozatban tiltakozik hat kárpátaljai nacionalista szervezet az ukrán oktatási törvény kérdésének napirendre tűzése ellen a megyei tanács (közgyűlés) csütörtöki soros ülésén, felszólítva a testület képviselőit, hogy ne szavazzák meg azt a határozati javaslatot, amely az ukrán elnöktől a jogszabály megvétózását kérné.

Külföldi nyomásra meghátrálhat Kijev

Brenzovics László: az uniós integrációra készülő Ukrajna számos nemzetközi szerződést aláírt, így meg kell vizsgálni, hogy a törvény megfelel-e nemzetközi kötelezettségvállalásainak.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.