2022. október 4., kedd, Ferenc napja

Címke: Petőfi Sándor

22 cikk 1/3 oldal

Hűlt hely

Ezek az évek akkor sunyizzák „nekünk” a Forradalmi Ifjúsági Napok hazugságát, amikor mitől se félnek jobban, mint a „forradalom” szótól.

Szendrey Júliáról, szeptember végén

Az emlékműsor a kort megidéző látványvilágban, a zene és az irodalom egységében hozza közelebb hozzánk Szendrey Júlia egyéniségét, amely párhuzamban van a kor szabadságvágyával.

Saját értékek ahhoz képest, hogy…

Minden jóindulat és sajnálkozás ellenére is felmerül a kérdés, hogy vajon önnön jogán tudnánk-e ma Szendrey Júlia íróról, költőről, ha történetesen nem Petőfi Sándor felesége lett volna?

Írni, harcolni és szeretni

Kevés alakja van irodalmunknak és történelmünknek, aki ennyi különböző határterület képviselőjét mozgatta meg a gasztrotörténészektől a régészeken át a hadtörténészekig.

Petőfi szikrája

1848. március 15-e időjárási értelemben semmitmondón indult. Borús, hűvös hajnalra ébredt az ország, bánatosan szemerkélt az eső, a közelgő tavasznak nyoma sem volt.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.