2022. január 24., hétfő, Timót napja

Címke: pestis

11 cikk 1/2 oldal

Árat emelhetnek a sertéstartók

Míg a sertéspestis egyelőre nem hozott komolyabb változást a piacon, az egész gazdaságot fojtogató munkaerőhiány mellett a takarmányárak is egyre több termelőnek okoznak fejfájást.

Pengeélen a hazai húságazat

Az élő állatok árában most jelenik meg a vírusfertőzés hatása. Bár a tavalyinál alacsonyabban volt tavasszal a kilónkénti ár, ez egyelőre a természetes piaci mozgásnak tudható be.

Ideiglenesen visszaeshet a sertéshús exportja

Ideiglenesen visszaeshet a magyar sertéshús és húskészítmények exportja, és csökkenhet az élősertés felvásárlási ára is az afrikai sertéspestis következtében életbe lépett korlátozások miatt - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos az MTI megkeresésére.

Kerítés épülhet az ukrán határon

Magyarországon a sertéságazat helyzete stabil, megfelelőek a piaci körülmények és az átvételi árak is, így az a legfontosabb feladat, hogy megakadályozzák a betegség megjelenését.

Bár tilos, sok húsárut hoznak be Ukrajnából

Tilos, mégis minden második utas megpróbál hústerméket behozni Ukrajnából – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.