2022. január 26., szerda, Vanda, Paula napja

Címke: perrendtartás

13 cikk 1/2 oldal

Milliárdok a közigazgatási bíráskodásra

Jelentősen nő a létszám, a bírói pályázatok első fordulóját már meghirdették. Képzést indítanak és új tárgyalótermeket alakítanak ki.

Darák Péter: az új perrendtartás rövidíti az eljárásokat

Az új polgári perrendtartás szétválasztja egymástól a per felvételét és a bizonyítási szakaszt, ezzel világos rendet alkot és rövidíti a polgári peres eljárások idejét – mondta a Kúria elnöke pénteken Tatán, a Magyar Jogászegylet Komárom-Esztergom megyei szervezetének konferenciáján.

A bírók nem vonhatók felelősségre

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint az új büntetőeljárási törvény gyorsabbá és hatékonyabbá teheti az eljárásokat.

Alaptörvénybe ütközik a közigazgatási perrendtartás

Újra az Országgyűlés elé tárja a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényjavaslatát az igaz­ságügyi tárca. Az Alkotmánybíróság pénteki határozata szerint a jogszabályt alaptörvény-ellenesen, nem kétharmados többséggel szavazták meg.

Soron kívül dönt az AB a felsőbíróságról

Áder János normakontrollt kért a közigazgatási perrendtartási törvény egyes szakaszairól, így az alkotmánybírák az ünnepi időszakban is dolgozni fognak.

Jövőre kezdődhet el az EU elleni kvótaper

A tárcavezető beszélt a népszavazásról, a közigazgatási bíróság reformjáról, de arról is, hogy a ciklus végére hatályba léphetnek az új eljárási törvények.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.