2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: pénzpiacok

10 cikk 1/1 oldal

Megnyugtatta a piacokat az új olasz gazdasági miniszter első nyilatkozata

Megnyugtatta a piacokat az új olasz gazdasági miniszter első nyilatkozata: meredeken estek az olasz kötvényhozamok, az irányadó milánói tőzsdeindex pedig szárnyalt hétfőn, miután Giovanni Tria kijelentette, hogy az új koalíciós kormány az államadósság csökkentését tervezi, és nem áll szándékában kiléptetni az országot az euróövezetből.

Ecce homo

Ecce homo. Semmi Jézus. Csak a tagadás. Csak a gátlástalanság. Csak a bűn. De közeleg a vég.

Újabb történelmi mélypontra került a török líra

Újabb történelmi mélypontra került a török líra dollárhoz viszonyított árfolyama, miután Recep Tayyip Erdogan török államfő a csütörtökre virradó éjjel három hónapra rendkívüli állapotot rendelt el a múlt heti puccskísérlet miatt. A tőzsde három nap alatt tíz százalékot vesztett, a török fizetőeszköz pedig hat százalékot gyentült a dollárral szemben.

Ifj. Lomnici: Rettegnek a referendumtól

A font zuhanása, a leminősítés, a pénzpiacok reagálása mind abba az irányba mutat, hogy büntetni kívánják a briteket a referendumon született eredmény miatt.

Vegyesen alakult a vezető papírok árfolyama

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,07 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 26 328,67 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.

Tartanak a Brexit-től a nemzetközi pénzpiacok

Folyamatosan és jelentősen romlottak a héten Nagy-Britannia államadós-kockázati mérőszámai a brit EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazás közeledtével.

A Fed kamatemelésére várnak a piacok

Felfokozott várakozás kísérte az amerikai munkaügyi minisztérium szokásos havi munkanélküliségi mutatóját.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.