2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: példakép

9 cikk 1/1 oldal

Magyari Béla csillagképei

Kevés portál számolt be Magyari Béla halálhíréről, mert elfelejtett ember volt. Pedig kitartásban sokak példaképe lehetett volna.

Roma rendőr a faluban a példakép

Az őstermelő szülők legidősebb gyermeke a Jezsuita Roma Szakkollégium segítségével elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, és ma már készenléti rendőrként szolgál.

Mintha csak sétálna a vízben

Tizenkilenc éves fejjel kapusposzton bekerülni a világbajnokságra készülő vízilabda-válogatott keretébe egyszerre bravúr és megtiszteltetés.

Erősítenék az apa-fiú kapcsolatot

Az Apa-Fia Műhely alapítói szerint több generáció felnőtt a nélkülözhetetlen apai kapcsolat, a példakép, az ösztönzés és a családi örökség átadása nélkül.

Méltó helyen áll Petőfi szobra Sanghajban

A park nevét is viselő XX. századi neves kínai poéta, Lu Xun kedvenc költői közé tartozott Petőfi Sándor, és több versét is lefordította kínai nyelvre.

Halál alul- és felülnézetből

Barátságról, életről, az ahhoz való ragaszkodásról, tágabb értelemben generációk egymásra találásáról (is) szól Hartay Csaba új regénye, a Holtág.

Minden magyar példaképe

Márton Áron nemcsak az erdélyi magyarsághoz és a katolikus felekezethez tartozik, hanem a világ minden magyarjához.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.