2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

18 cikk 1/2 oldal

A PDSZ nincs egységes állásponton a köznevelési törvény módosításával kapcsolatban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a köznevelési törvény várható hatását elemezte. Szakértői egyetértettek abban, hogy rendszerszinten kellene átalakítani a közoktatást, ám az enyhébb tanulási nehézségekkel küzdő tanulók osztályozás alóli általános felmentésének megszüntetését nem mindenki tartotta ördögtől valónak.

Átalakul a kerekasztal

Széles körű részvétellel működhet az új közoktatás-politikai tanács.

Mendreyék keveslik a pénzt

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint noha a törvény ilyet nem ír elő, a tanárok 15 napnyi nevelő munkára kötelezhetőek.

Ismét tüntet szombaton a Tanítanék Mozgalom

A Tanítanék Mozgalom ma délutáni megmozdulásához a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is csatlakozott.

PDSZ: sok száz iskolában több ezer tanár sztrájkolt pénteken

Sikeresnek nevezte a pénteken tartott figyelmeztető sztrájkot Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elnöke, aki szerint sok száz iskolában, több ezer tanár hívta fel a figyelmet az oktatás problémáira.

A gyerekek érdeke az első

Az ellenzéki médiá­ban közöltekkel szemben Palkovics László nem utasított kirúgásra, arról beszélt, hogy ha megvalósul a sztrájk ezen formája, az fegyelmi vétség.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.