2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: pedagógia

10 cikk 1/1 oldal

Cirkusszal a közoktatásért

Fekete Péter Jászai úttörő pedagógiai kísérleteire nemcsak a magyar utazócirkuszok, hanem a világ legnagyobb cirkuszi központjai is felfigyeltek és kíváncsiak.

A magyar iskola nem gyűlöl

A műveltségi anyag mennyisége, a követelmények mértéke mindig, minden korban vita tárgya az oktatásnevelés irányítói és az érdekelt felek (pedagógusok, diákok, szülők) között.

Szekunda

Aki lemondásra szólítja fel Balog Zoltánt, mert az úgynevezett PISA-felmérés eredményei szerint romlott a magyar középiskolások teljesítménye, az felelőtlen.

Éreztetik hatásukat a felzárkózási stratégia programjai

A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében elindított programok már éreztetik hatásukat a szegénységnek kitettek, így például a nagycsaládosok és a romák körében is – mondta a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár szerdán az MTI-nek.

Norvég Kasszandra

Újabb regényében Jostein Gaarder a bolygót fenyegető veszélyeket állítja fókuszba. Az Anna világa vállaltan didaktikus.

Politikai analfabéták ricsajoznak

Palkovics Lászlót talán nem találják meg úgy a bajkeverők, mint elődeit, és ő talán rendet tud tenni ott, ahol különben nem is olyan nagy a baj.

Fegyelemből figyelem

Pedagógiai módszerekről és nevelési elvekről körülbelül azóta folynak viták és véleménycserék, hogy az ember kezdetleges, de annál fürgébb őse lemászott ama bizonyos nagy fáról.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.