2020. október 24., szombat, Salamon napja

Címke: PDSZ

25 cikk 1/3 oldal

Osztályharc

Ki a hibás, hogy napi jelenség a verbális és fizikai atrocitás az iskolákban, aminek sok pedagógus tehetetlen szereplőjévé vált? Generációk ütköznek, és nem értik egymást.

A PDSZ nincs egységes állásponton a köznevelési törvény módosításával kapcsolatban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a köznevelési törvény várható hatását elemezte. Szakértői egyetértettek abban, hogy rendszerszinten kellene átalakítani a közoktatást, ám az enyhébb tanulási nehézségekkel küzdő tanulók osztályozás alóli általános felmentésének megszüntetését nem mindenki tartotta ördögtől valónak.

Akciókra kész a Tanítanék Mozgalom

Bár elmondásuk szerint a Tanítanék Mozgalom vezetői nem nem akarják a kormányt megdönteni, ám több meglepetésakciót is terveznek.

Sztrájkra készül a szociális ágazat

A PDSZ is csatlakozik a decemberre meghirdetett szociális sztrájkhoz, így vállalva szolidaritást az ágazattal. A Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete a munkabeszüntetéssel azt szeretné elérni, hogy januártól 30 százalékkal nőjenek a bérek, ezzel is fékezzék az ágazati elvándorlást.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.