2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: Parkinson-kór

9 cikk 1/1 oldal

A nők fele veszélyeztetett

Egy tanulmány szerint a nők csaknem fele, illetve a 45 évesnél idősebb férfiak harmada azzal számolhat, hogy élete során Parkinson-kóros, demenciában szenvedő, esetleg stroke-os lesz.

Bírjuk idegekkel

Freund Tamás, az MTA idegtudományi kutatóintézetének igazgatója azt vallja, ha a gyerekeket mindennap érné valamilyen művészeti élmény, előrébb tartanánk.

Elhunyt Michal Kovác volt szlovák államfő

Néhány napig tartó kórházi kezelés után, 86 éves korában, szerdán este szívelégtelenség következtében meghalt Michal Kovác, az 1993-ban létrejött Szlovák Köztársaság első államfője – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az elhunyt családjára hivatkozva.

Kisállat-MR segíti az agykutatást

A Parkinson-kór és az agyi sérülések kutatásához, vagy a stroke utáni regeneráció megértéséhez nyújt segítséget a tudósoknak az a kisállat-MR, amit tegnap adtak át Pécsett a Szent­ágothai János Kutatóközpontban.

Hang alapján ismeri fel a Parkinson-kórt egy magyar fejlesztés

A beszélő hangja alapján a Parkinson-kór felismerésére alkalmas algoritmust fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem kutatói egy nemzetközi beszédtechnológiai versenyre – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.