2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: paralimpia

57 cikk 1/6 oldal

Egy boldog nomád

Darányi Lea szabadúszó újságírónak az önkéntesség a szenvedélye, ezért az elmúlt hat évben minél több eseményen igyekezett részt venni.

Paralimpia 2018 – Befejezték szereplésüket a magyarok

Befejezte szereplését a magyar csapat a phjongcshangi téli paralimpián: a szombati versenynapon a látássérült alpesi síző, Balogh Zsolt és vezetője, Bocsi Bence kiesett a műlesiklás első futamában, így helyezetlenül zárt.

Paralimpia 2018 – Három magyar kvóta már biztos

Három magyar sportoló biztosan ott lehet a jövő évi, pjongcsangi téli paralimpián. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdai közlése szerint eldőlt, hogy alpesi síben, sífutásban és sílövészetben lesz magyar induló.

Kőbánya Sportolója-díjat kapott Imre Géza

Kőbánya sportolója 2016 díjjal ismerték el Imre Géza párbajtőrvívó riói olimpián nyújtott teljesítményét, az egyéniben szerzett ezüst-, illetve a csapatban nyert bronzérmet.

Megtörhetetlen székely vasember

A 2012-es londoni paralimpia pályakerékpáros-bajnoka, a csíkszeredai Novák Károly Eduárd már a Nemzeti színpadán meghódította a nézőket.

Ismét Szabó Lászlót jelölik a paralimpiai szövetség elnökének

A jelöltállítási határidő lejártáig a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) kilenc tagszervezete javasolta az elnöki tisztségre Szabó Lászlót, az MPB jelenlegi elnökét. A jövő hétfői tisztújító közgyűlés elnökségi tagokat és felügyelő bizottságot is választ majd.

Határtalan riói sikerek megérdemelt jutalma

Az olimpiai és paralimpiai sikerek összekötik a magyarokat – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök amikor állami kitüntetésben részesítette a riói olimpián és paralimpián érmes sportolóinkat.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.