2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: Paraguay

13 cikk 1/2 oldal

Paraguay pálfordulása

Megszűnhetnek a diplomáciai kapcsolatok Paraguay és Izrael között, miután a dél-amerikai állam száznyolcvan fokos fordulatot tett a nagykövetségének lokációját illetően.

Paraguay visszaköltözteti nagykövetségét Tel-Avivba

Luis Alberto Castiglioni paraguayi külügyminiszter szerdán bejelentette, hogy visszaköltöztetik Tel-Avivba a májusban Jeruzsálembe áthelyezett paraguayi nagykövetséget. Az izraeli külügyminisztérium válaszul közölte, hogy Izrael bezárja paraguayi nagykövetségét. Rijád al-Malki palesztin külügyminiszter időközben arról tájékoztatott, hogy a palesztinok „azonnali hatállyal” megnyitnak egy diplomáciai képviseletet Paraguayban.

A paraguayi elnök menesztette a belügyminisztert és a rendőrfőnököt

A paraguayi elnök menesztette szombaton a belügyminisztert és az országos rendőrfőnököt, miután egy alkotmánymódosítás miatt zavargások robbantak ki a parlamentnél, amelyekben meghalt egy ember, sokan megsérültek, és tűz ütött ki a törvényhozás épületében.

Külügyi államtitkár: fontos az együttműködés a déli nyitás országaival

Erősíteni kell az együttműködést a déli nyitás országaival, vissza kell térni azokba az országokba, ahonnan korábban kivonultunk – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken telefonon az MTI-nek.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.