2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: paradicsom

8 cikk 1/1 oldal

Több fűtött üvegház épülhet

Ambiciózus célt tűzött ki a kormány: a következő években harmadával növelnék az üvegházi és fóliasátras termelés területét.

Több ipari paradicsom terem idén

Az előzetes becslés szerint az előző évi 110 ezer tonna helyett 130 ezer tonnányi alapanyag kerülhet szep­tember végéig a gyárakba.

Hazai szószban úszik a régió

Igazi sikertörténet a hazai ipariparadicsom-termesztés. Míg 2010–2011-ben mélypontjára került a termelés és feldolgozás is, ma már szárnyal az ágazat.

Paradicsommal dobálták meg Merkelt egy választási gyűlésen

Megdobálták paradicsommal Angela Merkel német kancellárt Heidelbergben egy választási gyűlésen, a helyi rendőrség szerdai tájékoztatása szerint az előző nap történt incidens miatt eljárást indítanak ismeretlen tettes ellen testi sértés és rongálás kísérletének gyanújával.

Aktuális lecsópiaci körkép

Ledó Ferenc a Fruit­veb elnöke szerint a hajtatott zöldségből az idén 120 ezer tonna körüli mennyiség kerülhet a piacokra.

Üvegházra cserélik a fóliát

Korszerű üvegházakra cserélik az elavult fóliasátrakat a hazai kertészetek. Az elmúlt tíz évben négyszeresére, 25-ről 100 hektárra nőtt az üvegházi paradicsomtermesztés területe Magyarországon.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.