2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Pápua Új-Guinea

19 cikk 1/2 oldal

Bérüket követelő rendőrök rohamozták meg a pápuai parlamentet

Bérüket követelő rendőrök és katonák rohamozták meg a pápua új-guineai parlament épületét kedden. A biztonsági erők azért tüntettek, hogy megkapják fizetésüket a múlt hétvégi Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozóján nyújtott szolgálatukért.

Az USA Ausztráliával részt vesz egy Pápua Új-Guinea-i katonai támaszpont fejlesztésében

Az Egyesült Államok Ausztráliával együtt részt vesz egy Pápua Új-Guinea területén található katonai támaszpont fejlesztésében – jelentette be szombaton Port Moresbyben, az APEC-csúcsértekezlet helyszínén Mike Pince amerikai alelnök. A lépés célja megfigyelők szerint Kína egyre nagyobb csendes-óceáni katonai jelenlétének ellensúlyozása.

Pápua Új-Guineán egy hónapra betiltják a Facebookot

Pápua Új-Guineán egy hónapra elérhetetlenné teszik a Facebookot a hatóságok, hogy tanulmányozzák a közösségi oldal hatását, és hogy eltávolítsák a hamis felhasználókat - jelentette be az óceániai állam kommunikációs minisztere kedden.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.