2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: Pannonhalmi Főapátság

7 cikk 1/1 oldal

Csendes sarkok

Az elmúlt évek jelentős felújításai, hozzáépítései azt eredményezték, hogy a pannonhalmi apátság újra jelentős, kifelé tekintő kulturális és turisztikai központtá vált.

Vissza a jogos tulajdonoshoz

Czóbel egyik festményét tavalyelőtt télen adták be egy debreceni zálogházba, a tulajdonos pedig rögtön jelezte a rendőrségnek, amint felfedezte a festményt a lopott műtárgyak listáján.

Diákjait támogatja a főapátság

Az akcióval négy 15–19 éves fiatalt segítenek, két lányt és két fiút. Közülük hárman a miskolci intézményben tanulnak, egy fiú pedig Kiskunfélegyházán folytatja tanulmányait.

NGM: újabb 5,5 milliárd forintot osztottak szét a Ginopból

Huszonöt mikro-, kis- és középvállalkozás 5,5 milliárd forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében versenyképességének és termelékenységének erősítésére, amellyel csaknem 11 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg – jelentette be pénteken Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Hozzátette: ezen felül 2 milliárd forint támogatást ítéltek meg turizmusfejlesztésre is.

Pannonhalmi időívek

Ismét megrendezi az Arcus Temporum XII művészeti fesztivált a Pannonhalmi Főapátság augusztus 26-28. között. A zenei program átvette a Szent Márton-év mottóját.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.