2023. június 9., péntek, Félix napja

Címke: panellakás

21 cikk 1/3 oldal

Panelek újabb reneszánsza

Noha árelőnyük még mindig jelentősnek mondható a téglalakásokhoz képest, Budapesten a kisebb panelek már jócskán félmillió forint fölötti négyzetméteráron cserélnek gazdát.

Jócskán megdrágultak a panellakások

Kelet-Magyarországon 25 százalékkal nőtt a panelek átlagára 2017 azonos időszakához képest, Nyugat-Magyarországon pedig 23 százalékkal.

Felszökött a panelek ára

Budán egy év alatt csaknem százezer forintot emelkedett a panellakások átlagos négyzetméterára, de Pesten is nagymértékű, ötvenezer forintos növekedés látszik.

Szeretik a lakók a panelt

Noha az épületek csaknem fele átesett valamilyen felújításon, teljes körű korszerűsítés gyakorlatilag sehol nem történt.

Egyre kedveltebb a panel

A panellakások árnövekedése az idén is meghaladta a téglaépítésűekét, a kereslet pedig továbbra is igen élénk irántuk.

Félkészen hagyott lakótelepi felújítás

Egy héttel karácsony előtt levonult a brigád, maga után hagyva az állványzatot; a budapesti, háromemeletes, nyeregtetős panelház energetikai korszerűsítését csak tavasszal tudják befejezni. Csalódottságnak azonban nincs nyoma, hiszen már a félkész szigetelés is kedvező eredményt hozott, a legfelső emeleten alig kell fűteni.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.