2022. augusztus 15., hétfő, Mária napja

Címke: panaszok

13 cikk 1/2 oldal

Jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos panaszok száma

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően kevesebb mint tizedére szorult vissza a fogyasztóvédelmi hatósághoz árubemutatós megtévesztések miatt beérkezett panaszok száma – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Ombudsman: egyre könnyebben jutnak el a panaszok a hivatalhoz

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához az előző évekhez képest több beadvány érkezett tavaly; az állampolgárok egyre könnyebben és gyorsabban juttathatják el panaszaikat – közölte Székely László ombudsman A helyi panasznapok elnevezésű országos fórumsorozat csütörtöki egri állomásán.

Kifutnak az elszámolási viták

A Magyar Nemzeti Bank mellett működő vitarendezési fórum csak a lezárt esetek töredé­kében adott helyt panaszoknak, a beadványok túlnyomó többségét elutasította.

Az Ab újabb alkotmányjogi panaszokat utasított vissza

Az Alkotmánybíróság visszautasította a kormány által kezdeményezett kvótareferendum ellen legutóbb benyújtott alkotmányjogi panaszokat – olvasható az Ab honlapján csütörtökön közzétett két végzésben. A bíróságok az október másodikára kitűzött népszavazás ügyében minden jogorvoslatot elutasítottak, ezek után pedig a határidő lejárta miatt már újabb nem nyújtható be.

Csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos visszaélések száma

Sikerült visszaszorítani az árubemutatók termékértékesítéseihez kapcsolódó hitel- és kölcsönszerződéseket és csökkent a fogyasztói panaszok száma is a fejlesztési tárca által elrendelt rendkívüli ellenőrzés megállapításai szerint.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.