2021. december 5., vasárnap, Vilma napja

Címke: Pamplona

5 cikk 1/1 oldal

Szexuális támadások miatt 15 férfit vettek őrizetbe Pamplonában

Napról napra nő a szexuális támadások száma az észak-spanyolországi Pamplonában, ahol most tartják a bikafuttatásról híres San Fermín-ünnepet. A hatóságok keddi bejelentése szerint eddig 15 férfit vettek őrizetbe nemi erőszak és szexuális zaklatások miatt.

Egy ember meghalt Spanyolországban a bikafuttatás harmadik napján

Halálra öklelt egy embert szombaton egy bika a Spanyolország délkeleti részén, Valencia közelében lévő Pedreguer kisvárosban, az északi Pamplonában pedig ugyanezen a napon tizennégyen sebesültek meg a hagyományos bikafuttatás harmadik napján.

Visszafordult bikák miatt lett veszélyes a verseny

Rendkívül izgalmassá és veszélyessé vált a pamplonai bikafuttatás pénteki, második napja, mert néhány bika az első 300 méter után megfordult és elkezdett visszafelé futni, pánikot keltve a mögöttük szaladók között. Összesen 14-en kerültek kórházba, hatan a bika szarvától származó szúrt sebek miatt.

A bika méltósága

Művészet vagy gyilkosság, tradíció vagy állatvédelem? E kérdések szakítják ketté Spanyolországot az ezeréves hagyomány, a bikaviadal kapcsán.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.