2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: Palmüra

50 cikk 1/5 oldal

Holt városok

Az Iszlám Állam 2015-ben lefejezte a 81 éves Khaled el-Aszad palmürai régészprofesszort, aki testével védte az ókori épületegyüttest. Azóta visszafoglalták a világhírű régészeti lelőhelyet.

AZ ENSZ BT határozatban ítélte el a kulturális örökség elpusztítását

Határozatot fogadott el pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amelyben elítéli a kulturális örökség elpusztítását, és figyelmezteti az Iszlám Állam (IÁ), az al-Kaida terrorszervezeteket és más fegyveres csoportokat, hogy az ilyen támadások háborús bűncselekménynek minősülhetnek.

Ismét orosz tűzszerészek aknamentesítik Palmürát

Ismét orosz tűzszerészek aknamentesítik az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet megszállása alól egy év alatt másodszor felszabadított Palmüra várost Szíriában – jelentette ki Szergej Rudszkoj, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője pénteki moszkvai sajtóértekezletén.

Szíriai tűzszerészek megkezdték Palmüra aknamentesítését

Aleppóban felkészített szíriai tűzszerészek megkezdték az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet megszállása aló felszabadított Palmüra aknamentesítését, munkájukat hamarosan orosz szakemberek segítik majd – jelentette ki Szergej Rudszkoj, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője pénteki moszkvai sajtóértekezletén.

A szíriai kormányerők visszafoglalták Palmürát

Befejezték a Palmüra visszavételét célzó hadműveletet a szíriai kormánycsapatok az orosz légierő támogatása mellett – jelentette csütörtökön Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin elnöknek.

Szíria: a kormányerők bevonultak Palmürába

Bevonultak a szíriai kormányerők szerda este az ókori romjairól nevezetes Palmüra város területére – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Parázs vita Washington és Moszkva között

A Krím félsziget Oroszország része, és Oroszország saját területeit nem adja vissza – szögezte le szerdán Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.
50 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.