2019. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: Palkovics Imre

88 cikk 1/9 oldal

Kettős csapdában vergődnek a szakszervezetek

A politikai pártok nem a szakszervezetek érdekeit viszik át politikájukba, hanem saját politikájukat akarják ráerőltetni a szakszervezetekre, hangzott el a Hír TV Péntek 9 című műsorában.

Felelős egyezség született a minimálbérekről

Feladta a leckét a szakszervezeteknek a 2019-re és 2020-ra vonatkozó minimálbér-megállapodás – nyilatkozta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

Kőbe vésik holnap a jövő évi minimálbéreket

Várhatóan holnap véglegesítik a minimálbér és a garantált bérminimum összegét a munkaadói és munkavállalói képviseletek; ha nem állapodnak meg, a kormány dönt.

Erősödhet az ágazati megállapodás szerepe

A rendezett, a munkaadó és munkavállaló között létrejött viszonyrendszert is erősítheti a munkaidőkeretre vonatkozó módosító javaslat – mondta lapunknak Palkovics Imre.

Kényszerű alkura számíthat majd a munkaadói oldal

Egyetért a kormány a szakszervezetek azon álláspontjával, hogy folytatni kell a hazai bérek felzárkóztatását, amelynek egyik eleme a minimálbérek újabb, két számjegyű emelése.

Indokolt a nagy béremelés

A munkaerőpiac indokolja a garantált bérminimum újabb jelentős emelését 2019-re, ebben a megkérdezett érdekképviseletek is egyetértenek.
88 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.