2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: pákozd

6 cikk 1/1 oldal

Támadás farmerben

Illusztris névsort kapott a győztes pákozdi csata 170. évfordulójának emlékére rendezett történelmi zenés táncjáték.

Intő jelképek

Görög Istvánnal arról beszélgettünk a forradalom kitörésének 170. évfordulója kapcsán, hogy tanítható-e a hazaszeretet, és van-e erre igény egyáltalán.

Huszárszobrot avattak Pákozdon

A világ eddigi legnagyobb, 12,5 méter magas huszárszobrát avatták fel katonai tiszteletadás mellett pénteken, a magyar honvédelem napján a pákozdi Bogár-halmon.

Miniszteri biztos: a hazafias nevelés az új alaptantervben is hangsúlyos lesz

A hazafias nevelést nevelési célként határozták meg a Nemzeti alaptantervben, és nem lehet olyan új tartalmi szabályozás, amelyben ne lenne hangsúlyos – közölte a pedagógusképzés és -továbbképzés átalakításának koordinációjáért felelős miniszteri biztos csütörtökön Székesfehérváron.

L. Simon: a haza védelme becsület dolga

A haza védelme becsület dolga – jelentette ki L. Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szombaton Pákozdon, a pákozd-sukorói csata 167. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, utalva az utóbbi hetekben a magyar honvédség és rendőrség helytállására a déli határokon.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.