2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: OTP Ingatlanpont

49 cikk 1/5 oldal

Kiköltözési hullám a fővárosból?

Noha érezhetően egyre többen költöznek ki a fővárosból az agglomerációba, a vidékről Budapestre költözők miatt korántsem kell a város „kiürülésétől” tartani.

Drágább lett a kedvelt pesti agglomeráció

A jó közlekedés, a szolgáltatások és a sok új építésű ingatlan révén Dunakeszi, Göd és Fót vezeti a pesti agglomeráció árversenyét. A környék árai számos budapesti kerület négyzetméterárait is megelőzik.

Felértékelődés várható a fejlesztési területeken

A korábbi évek, évtizedek ingatlanpiaci tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy ugyan eltérő mértékben és gyorsasággal, de a fejlesztési területek mentén felértékelődés várható.

A régióban közepesen drága egy budapesti lakás

Prágában másfélszer többet kell fizetni a lakásokért, Ljubljanában a külvárosi részek kerülnek annyiba, mint itt a belváros, de Pozsony és Varsó is drágább.

Kis lakóházak felé fordul a piac

A főként nagy fejlesztések jellemezte Budapesten jelenleg is az épülőfélben vagy a tervasztalon lévő lakások adják a kínálat javát.

Telekhiány a fővárosban

A családi ház kedvelt lakhatási forma, sokan vágnának bele az építkezésbe, ennek azonban a fővárosban a rendelkezésre álló telkek véges száma és azok ára szab határt.
49 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.