2022. január 22., szombat, Vince, Artúr napja

Címke: osztrák választások

12 cikk 1/2 oldal

És a múlt felütötte náci fejét…

Ausztria megannyi szégyellni való emberpéldánya. – Dialektikus értelemben nem is szükségszerű, hogy a demokrácia névjegyzékben testesüljön meg! – magyarázta Lendvai.

Új korszak kezdődik Ausztriában

Hosszú évtizedek mellébeszélései és megfeleléskényszerei után újra valóságos, hús-vér vitákra kerülhet sor a politika és a közélet szereplői között.

Sebastian Kurz lehet Ausztria új kancellárja

A bevándorlás korlátozására voksoltak az osztrákok – egyértelműen ez derül ki a tegnap megrendezett osztrák parlamenti választások eredményéből.

A Zsidó Világkongresszus elnöke gratulált Kurznak

Óva intett a Zsidó Világkongresszus (WJC) vasárnapi közleményében attól, hogy részt vegyen a következő osztrák kormánykoalícióban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), egy olyan szélsőséges párt, amely – a szervezet szerint – pártolja a rasszizmust és az antiszemitizmust, illetve indulatokat szít a kisebbségek ellen.

Kutató: négy forgatókönyv lehetséges a koalícióra

Szakértők szerint négy koalíciós lehetőség képzelhető el a vasárnapi előrehozott osztrák parlamenti választásokat követően; a felmérések alapján a legvalószínűbb az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) összefogása – mondta Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.