2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: összefoglaló

10 cikk 1/1 oldal

A kultúra éve volt 2018

Idén ledőlt a közélet egyik nagy tabuja: elkezdtünk vitatkozni olyan kulturális ügyekről, amelyekről szinte harminc évig beszédes hallgatás uralkodott a közéletben.

Megtört a jég Phjongcshangban

A 2018-as téli olimpiai játékokon a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyein a Liu Shaolin Sándor, Liu ­Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű férfiváltónkat koronázták meg.

Elég az összefoglaló

Nincs napirenden Oroszország visszavétele a G7 csoportba, mert tagjai kiállnak a nemzetközi jog mellett, az ukrajnai Krím félsziget bekebelezése pedig súlyosan sérti a nemzetközi jogot.

Csendes kereskedéssel zárt az értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 251,51 pontos, 0,98 százalékos csökkenéssel, 25 446,07 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma hétmilliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Átragadt a BÉT-re a jó nemzetközi hangulat

Igen kedvező hangulatban zajlott pénteken a kereskedés a világ vezető börzéin, s a jó alaphangot már a felkelő nap országa megadta ehhez. A japán jegybank – élénkítési és inflációgerjesz­tési céllal – negatív kamatot vezetett be a betétekre, kéthetes csúcsra repítve a tokiói tőzsdemutatót. Ázsiában, majd Európában, Amerikában is egy-három százalékos pluszban voltak az indexek; New Yorkban az sem rontott a hangulaton, hogy a vártnál 0,1 százalékponttal gyengébben alakult a tavalyi utolsó negyedéves GDP-adat.

Idén az FHB papírjaival már nem kereskedhetnek

Három napra felfüggesztette az FHB Jelzálogbank Nyrt. részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), így a bank papírjaival az idén már biztosan nem lehet kereskedni.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.