2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: OSDH

66 cikk 1/7 oldal

Szabadon engedett néhány drúz túszt az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a szíriai kormánnyal kötött fogolycsere keretében szabadon engedett hat drúz túszt azok közül, akiket még július végén hurcoltak el magukkal esz-Szuveida délnyugat-szíriai tartományban – közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

A kormányerők több tagjával merénylet végzett Deraában

A szíriai kormányerők legkevesebb 14 tagja életét vesztette kedden a Hálid ibn al-Valíd Hadserege nevű dzsihadista szervezet merényletében Deraa délnyugat-szíriai tartomány területén – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

Megállapodás született a Dúmát ellenőrző milícia elvonulásáról is

Megállapodás született Szíriában vasárnap a Dúmát ellenőrző Dzsejs el-Iszlám nevű felkelő szervezet elvonulásáról is, miután a sebesültek és a civil lakosság egy részének evakuálásáról sikerült megegyezni - közölte a SANA állami hírügynökség. A Dzsejs el-Iszlám ugyanakkor ezt még nem erősítette meg.
66 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.